Camera

iphone5s-6Apple heeft al voor meerdere iPhones de cameralens ingekocht bij Sony, en dit jaar zal dat wederom het geval zijn maar we krijgen een nieuwe 13 megapixel camera sensor die kleiner is dan de voorgaande cameralenzen maar kwalitatief beter zijn. Met de komst van iOS 8, gepresenteerd tijdens het WWDC, heeft Apple een hele reeks nieuwe functies laten zien in de camera app en wat ons betreft is er geen betere manier om de nieuwe functies optimaal te gebruiken met een verbeterde camera op de iPhone 6.

Er gaan ontzettend veel geruchten rond met betrekking tot de camera van de iPhone 6 maar niemand weet exact welke cameralens de iPhone 6 zal krijgen. Er zijn foto’s opgedoken waarbij te zien is dat de camera uitsteekt maar dat lijkt ons ondenkbaar bij een iPhone. Apple besteed altijd enorm veel aandacht aan het design en dan is het ondenkbaar dat de cameralens uit zal steken zonder enige goede reden.

Er wordt ook gerept over het feit dat Apple geen gebruik maakt van optische beeldstabilisatie (OIS) maar elektronische beeldstabilisatie (EIS) zal gebruiken bij de iPhone 6. EIS is een software alternatief voor OIS. Beide zorgen ervoor dat de foto’s ten alle tijden van uitstekende kwaliteit zijn alleen werken ze anders. OIS maakt gebruik van bewegende elementen in de camera om het evenwicht te zoeken, terwijl EIS gebruik maakt van software algoritmen om dit te compenseren.