Display van de iPhone 6

isightEr wordt veel gesproken over het feit dat Apple het beeldscherm van de iPhone 6 gaat vergroten. Dit is min of meer een must om de concurrentie aan te gaan met de steeds maar groter wordende Android smartphones. In de geruchten wordt er gesproken over een 4,7 inch beeldscherm voor de iPhone 6 en een 5,5 inch beeldscherm van de iPhone Air. De toestellen worden beide een stuk dunner en dat heeft allemaal te maken met het feit dat er veel ontwikkelingen zijn in LED backlight technologie.

Apple heeft min of meer al laten doorschemeren dat de nieuwe iPhone een groter display zal krijgen, want het bedrijf heeft zelf aangegeven in een dia presentatie dat consumenten iets willen wat Apple tot op heden nog niet heeft. We wachten met zijn allen in spanning af tot 9 september 2014 want dan zal Apple de nieuwe toestellen presenteren.

De resolutie van de beeldschermen zijn nog niet bekend maar volgens een ingewijde bij Apple is het bedrijf aan het testen met displays met een resolutie van 1704 bij 960 pixels. Dit betekend een pixel verdrievoudiging bij de displays. Er wordt ook gesuggereerd dat Apple de iPhone 6 zal voorzien van een QHD display zoals op de LG G3 maar dat is allerminst zeker.