Batterij van de iPhone 6

iphone5s-1Apple’s iPhone 6 is voorzien van een 1800mAh batterij, dit melden althans de geruchten. De 1800mAh batterij is bestemd voor de iPhone 6 met 4,7 inch beeldscherm. De capaciteit van de batterij neemt ligt toe ten opzichte van de batterij van de iPhone 5s die een 1500mAh capaciteit heeft.

Op het internet is een foto verschenen met mogelijk de batterij voor de iPhone 6 waarop duidelijk te zien is dat het een 1810mAh batterij betreft. De batterij wordt geproduceerd door Huizhou Desay Battery Co., Ltd. Dit komt overeen met eerdere geruchten, want eerder werd er al gezegd dat deze leverancier gecertificeerd was door Apple voor de iPhone 6.

Op de foto is het onduidelijk hoe dik de batterij is, over het algemeen bepaald de dikte van de batterij de dikte van het toestel. Apple zou volgens de geruchten een nog slankere smartphone willen produceren dan de iPhone 5s en dan moet de 1800mAh batterij extreem dun zijn.

Voor de verwachte iPhone 6 met 5,5 inch beeldscherm wordt er verteld dat deze naar verwachting een 2500mAh batterij zal krijgen. Helaas is er van de batterij van de iPhone 6 met 5,5 inch beeldscherm geen foto gemaakt. De genoemde capaciteiten van de batterij zijn niet bevestigd door Apple.